BOKA

Närproducerat och ekologiskt

Vi strävar efter att all vår mat ska vara närproducerad och ekologisk så långt det bara går. Det mesta köper vi i vår egna lilla by hos Monsieur Andrés som har en liten ekologisk butik med varor från lokala producenter eller på marknaden som är på torget varje torsdag.

Hos Monsieur Andrés ”prenumererar” vi på levainbröd från områdets absolut bästa ekobageri, ägg och såklart den prisbelönta lokala chèvreosten varje vecka. Olivoljan kommer antingen från vår vän Monsieur Max, byns charmör, som odlar sina olivträd i utkanten av byn eller någon av vinmakare som också gör olivolja.

Vi är på ständig jakt efter nya lokala små producenter och utvecklar vårt utbud hela tiden. Just nu har vi hittat en magisk brebis yogurth, len som sammet och riktigt krämig. Dessutom en man som är till yrket ”ostraffinerare”, dvs han lagrar och förädlar ostar. Dessutom en kvinna i vår by som gör magiskt goda små godsaker och kakor till kaffet.

Frukost

Frukostbuffén som är inkluderad i rumspriset består av kaffe/thé, färskt bröd (ofta levain men även traditionell baguette), croissant eller annat typiskt fransk frukost-patisserie, yoghurt, vår egen granola, säsongens marmelader (hemgjorda på vänlig grannes frukt), lokala ostar, skinka, färsk frukt och ägg tillagade på lite olika sätt. En av våra gästers favoriter är vår specialitet med croissanter fyllda med krämig äggröra och färska kryddor. Mums! Allt ekologiskt och närproducerat i möjligaste mån.

Picknick-korg

Skall du ut på äventyr eller bara vill hyra en cykel och ta en sväng och vill ha med lite att äta så gör vi gärna en picknickkorg till dig.

Table d’hotes

Ett par kvällar i veckan lagar vi middag till våra gäster om man så önskar, vanligtvis måndag samt torsdag. Vi samlas på terassen och tar en apéro med lite gott i glasen och tilltugg sedan följer en middag med förrätt, varmrätt, goda ostar samt husets dessert och kaffe. Allt serveras tillsammans med ett vinpaket av noga utvalda viner från våra vinmakare. Torsdagarna med vår ostron, moules frites och vår egen crème brûlée middag har numera blivit en klassiker och många gäster bokar sina resor hit just över en torsdag för att få vara med. Ostronen och musslorna kommer från vår egen fiskare som fångar dem i Etang de Thau, givetvis serveras de med lokalt Pic Poul vin från vår vän Christophe. Vi äter tillsammans på terrassen eller i vår matsal. Här i Frankrike får måltiderna ta tid, tid att laga och framför allt tid att äta och umgås, så räkna med en helkväll med god mat, gott vin och härliga samtal.

Våra viner

Vin, ja det finns ju överallt här men Neffiés kan stoltsera med att ha några av de absolut bästa vingårdarna just runt omkring oss. Alla våra viner kommer från små oberoende vinbönder som producerar ekologiska, biodynamiska, naturviner. Vi är mäkta stolta över vår vinlista och självklart kan du beställa dessa viner fraktfritt från oss och de levereras till din ytterdörr i Sverige. Kanske något för dig som ännu inte hunnit besöka oss? Vill du veta mer om våra viner och prenumerera på vårt nyhetsbrev om vin så hittar du det här >

** Har du något speciell diet- eller kostönskemål så ser vi givetvis till att fixa det.