NÄRPRODUCERAT OCH EKOLOGISKT

VI STRÄVAR EFTER att all vår mat ska vara närproducerad och ekologisk så långt det bara går. Vi köper mjöl från grannen längre bort med egen säd och kvarn, yoghurt producerad av mjölk från jerseykor i grann-byn och ägg brukar vi få av bagaren som har höns. Neffiés har en egen chèvreost-bonde och grönsakerna köper vi från gården som ligger i utkanten av byn. Vin, ja det finns ju överallt här men Neffiés kan stoltsera med att ha en av de bästa vincaverna här omkring och vi har flera välrenommerade vingårdar i byn.

I Neffiés odlas också ekologisk saffran och olivolja av hög kvalitet.

FRUKOST

Frukostbuffén som är inkluderad i rumspriset består av kaffe/thé, färskt bröd, croissant eller annat typiskt fransk frukost-patisserie, yoghurt, vår egen musli, säsongens marmelader (ofta hemgjorda på vänlig grannes frukt), lokala ostar, skinka, färsk frukt och ägg.Faller andan på brukar Yvonne även baka eget bröd, baguette i all ära men ibland längtar man efter lite mer att bita i till frukost.

PICKNICK-KORG

Skall du ut på äventyr eller bara vill hyra en cykel och ta en sväng och vill ha med lite att äta så gör vi gärna en picknickkorg till dig. Lite mumsiga ostar kanske, gott bröd, sallad, något att dricka eller annat efter säsong och givetvis vår fina picknickfilt.

TABLE D’HOTES

Ett par kvällar i veckan lagar vi middag till våra gäster om man så önskar. Torsdagar kommer skaldjursbilen till vår by och vi brukar då servera ostron, moules frites och vår egen crème brûlée, andra kvällar gör vi antingen vår supergoda paella över gaslåga på terassen eller äkta franska galetter och crêpes. Vi äter tillsammans på terrassen eller i vår matsal. Här i Frankrike får måltiderna ta tid, tid att laga och framför allt tid att äta och umgås, så räkna med en helkväll med god mat, gott vin och härliga samtal.

** Har du något speciell diet- eller kostönskemål så ser vi givetvis till att fixa det.