BOKA

Le Bon Vin

Languedoc är världens största och kanske även världens mest underskattade vinområde. Här produceras 40% av Frankrikes viner och du hittar både vitt- rött- ,rosé-, orange-, bubbel- och dessertvin i sortimentet. När man kommer till Languedoc slås man av de ändlösa vinfälten vart man än vänder sig. De böljar fram över det kuperade landskapet och skapar ett vackert lapptäcke med snörräta rader av vinstockar.

Mycket har hänt i Languedoc de senaste 30-åren och från att ha varit ett område som producerade enkla bordsviner av medioker kvalitet, till idag att vara ett av världens mest spännande områden vad gäller kvalitetsviner och framförallt ekologiska/biodynamiska/natur viner. Man brukar säga att det är den nya världen i den gamla världen.

Våra viner

Vi arbetar med små oberoende vinmakare som gör hantverksmässiga viner fria från onödiga tillsatser och hokus pokus. Bara riktigt goda, ärliga viner tillverkade med stor omsorg och kärlek.

När vi flyttade ner för sex år sedan var vi riktiga noviser vad gällde vin, jisses vilken resa vi har varit med om. Med tiden har vi lärt oss förstå skillnaden mellan vin och vin. Vi har haft privilegiet att kunna följa våra vinmakarvänner i deras arbete genom åren och sett hur mycket arbete och kunskap det ligger bakom ett riktigt bra vin. Så tveka inte att ställa frågor till oss om våra viner, hur man bäst serverar dem, till vilken mat och vad som skiljer dem åt.

Ni som redan har varit och besökt oss kommer kanske att känna igen några av vinmakarna eftersom många av er har besökt dem och kunnat skaka hand med vinbonden själv. Ni som inte har haft den möjligheten kommer självklart kunna göra det när ni kommer hit.

Tanken är att det här ska vara som en liten vinklubb. Här kommer ni kunna möta vinmakarna, utöka er vinkunskap och beställa hem viner som ni inte hittar någon annanstans. Självklart kan ni bjuda in era vänner om ni vill.

Här kan ni prenumerera på vårt nyhetsbrev om våra viner och har du frågor eller vill beställa så kontakta Micke direkt på mikael@labellevue.se. Han hjälper dig gärna tillrätta i avvaktan på att vår hemsida och webbutik om våra viner är klar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!