BOKA

Här finns något för alla

OMGIVNINGARNA I LANGUEDOC bjuder på många olika upplevelser. Här kan du njuta av stilla dagar vid havet, i skuggan på någon servering, strosa i gamla byar eller varför inte en mer aktiv semester. Det finns gott om cykelvägar, löprundor, klättring, vandringsleder, paddling och mycket annat. Självklart gott vin och fantastisk mat. Vi bor bokstavligen i världens största vindistrikt och franska köket, ja det är ju bara helt underbart. Languedoc ligger i framkant när det gäller ekoviner och som vi varmt rekommenderar att du provar. Vi samarbetar med några av områdets absolut bästa vinproducenter och brukar se till att våra gäster får möjlighet att besöka dem.

Här kan du också hitta allt ifrån restauranger med stjärnor i Guide Michelin (6 st i området) till små lokala krogar med helt fantastisk mat. Längs kusten odlas det ostron, fiskas skaldjur och tillverkas Noilly Prat. Under vår och höst anordnar vi temaresor kring yoga, vin och mat, antikt och inredning, samt lite annat.

Cykling

Vi bor ju på riktigt i Tour de France land och tävlingen går ofta rakt igenom vår by. Det finns oändliga möjligheter för cykling här, enkla härliga rundor, utmanande bergspass eller mountainbike-rundor, alla kan hitta sin nivå. Du kan antingen hyra våra kvalitetscyklar med 7 eller 14 växlar eller så hjälper vi dig att hyra en mer avancerad cykel om du inte tar med din egen förstås. Vi hjälper dig gärna att planera dina cykelturer vare det sig är en tur bland vinfälten eller längre turer på alla de magiska små vägarna som finns här.

Vi ser till att ni har mat och dryck längs vägen om ni inte vill slinka in på någon av de otaliga byrestauranger och barer som finns överallt förstås.

Löpning

Här finns helt magiska rundor bland vinfälten, uppe i det vilda landskapet som kallas för ”garrigue” eller kanske längs stranden. Platt eller kuperat, du väljer. Micke har en karriär som löpare på SM-nivå bakom sig och har tävlat på 400 och 800 meter, han är även utbildad idrottslärare på GIH. Vill du så hjälper han dig gärna med lite löpskolning, lägger upp träningsprogram eller tipsar allmänt om träning. Yvonne är den som har koll på bra vardagsrundor på allt ifrån korta till längre turer.

Antikrunda

Pezenas är en av Frankrikes mest kända antikorter och har drygt 50 handlare på ”Antikgatan”, dessutom finns det flera antikmarknader och spännande ”loppisgubbar” här i området. Yvonne har tidigare startat och drivit en inredningsaffär i Stockholm med inriktning på franska möbler och antikmålning. Under många år har hon åkt runt i Frankrike och handlat möbler, antikt linne och kuriosa och skapat ett stort nätverk och kunnande. Hon guidar er gärna runt, visar sina smultronställen, förhandlar om bästa pris och är lite av en specialist på att smuggla ner kristallkronor i handbagaget. Lyckas hon inte stuva ner det i ditt handbagage hjälper vi till att ordna transporten. Två gånger per år är det stor antikmarknad i Pezenas, då 150 hitresande handlare gör staden till ett riktigt fyndmecka. Då passar vi på att ha ”Antiktema” och inspirationsföreläsningar om inredning.

Högtidsdagar

Kom och fira hos oss! Ta med dig dina gäster och kom och fira dina speciella dagar här. Vi ordnar festen, dekorationerna, maten och ett härligt program under de dagar ni är här. Lagar inte vi maten åt er så kan vi boka in er i någon av våra restauranger eller så kommer kocken hit och lagar mat på plats. Behöver ni fler sängplatser än vi har så finns det ett par till chambre d’hotes som vi samarbetar med i byn. Ni som känner oss vet att vi lämnar inget åt slumpen på våra fester och att de är något utöver det vanliga.

Vänresor

Ta med dig tjej/killgänget, grannarna, möhippan eller dina arbetskompisar på en njutarresa hos oss. Vi skräddarsyr era dagar här och fyller dem med de aktiviteter som passar er bäst.

Vi serverar er gärna en välkomstdrink och middag när ni kommer om ni så önskar. Efter era önskemål har vi planerat in vinprovningar på några utvalda vingårdar, cykelturer med picnickorgar, allt ifrån nöjestempo till avancerade träningspass. Vi ser till att ni kan besöka lokala marknader och bokar middagsbord på traktens pärlor. Kort sagt vi lotsar er till våra smultronställen.

Kanske vill ni bara koppla av och umgås i det stilla lugnet här några dagar. Få tid att prata, sippa på ett glas vin medan ni njuter av utsikten, hänga vid poolen och äta fantastiska måltider på våra restauranger i byn.

Oavsett vad ni väljer att göra, ta med vännerna och kom hit och njut!

Konferens

Ta med dig kollegorna, kunderna eller andra du jobbar med och ha kickoffen eller konferensen här. Här kan ni arbeta i lugn och ro och samtidigt njuta av omgivningarna och allt som finns här nere. Vi ordnar gärna utflykter, vinprovningar, bokar restauranger eller annat som ni önskar.