LÄS OM VÅRA SKRÄDDAR­-SYDDA RESOR

HÄR FINNS NÅGOT FÖR ALLA

OMGIVNINGARNA I LANGUEDOC bjuder på många olika upplevelser. Här kan du njuta av stilla dagar vid havet, i skuggan på någon servering, strosa i gamla byar eller varför inte en mer aktiv semester. Det finns gott om cykelvägar, löprundor, klättring, ridning, vandringsleder, paddling och mycket annat. Självklart gott vin och fantastisk mat. Vi bor bokstavligen i världens största vindistrikt och franska köket, ja det är ju bara helt underbart. Languedoc ligger i framkant när det gäller ekoviner och som vi varmt rekommenderar att du provar. Här kan du också hitta allt ifrån restauranger med stjärna i Guide Michelin (6 st) till små lokala krogar med helt fantastisk mat. Längs kusten odlas det ostron, fiskas skaldjur och tillverkas Noilly Prat. Under vår och höst anordnar vi temaresor kring vin, antik och inredning, yoga och mat, löpning, cykling och annat.

CYKLING

Det finns oändliga möjligheter för cykling här, enkla härliga rundor, utmanande bergspass eller mountainbike-rundor, alla kan hitta sin nivå. Vill du inte ta med dig din egen cykel så hjälper vi dig hyra en cykel för dina behov. Vi samarbetar även med en erfaren cyklist som tar med våra gäster på olika rundor och nivåer allt efter önskemål. Genom honom kan du även hyra cykel om du vill. Under ett par veckor vår och höst anordnar vi cykelresor med erfaren cykelinstruktör. Vi lägger upp rundorna efter nivå i gruppen och ser till att ni har mat och dryck längs vägen.

LÖPNING

Micke har en aktiv karriär som löpare på SM-nivå bakom sig och har tävlat på SM-nivå på 400 och 800 meter. Han är även utbildad idrottslärare på GIH. Under vår och höst kommer vi anordna träningsveckor där vi fokuserar på din utveckling som löpare. Vi lägger upp rundorna efter dina behov och din utmaning och har även löpskolning. Du får ett träningsschema som du även kan fortsätta med när du kommer hem.

FITNESSMORGON

Vill du starta dagen med en löprunda, lite löpskolning och en extra boostfrukost med gröt? Micke tar dig med på en löprunda efter dina behov, tittar över ditt löpsteg, går igenom löpskolning och stretching och som av-slut kör ni ett enklare styrkepass. När ni är tillbaka serveras du vår frukostbuffé och lite extra energi med gröt. Är du gäst här under sommaren och vill slipa lite på formen kan du signa upp Micke på PT-timmar.

YOGA OCH MAT

Skäm bort dig själv med en yoga-resa för kropp, själ och sinne. Tillsammans med våra erfarna yogainstruktörer har vi tre pass yoga och meditation dagligen på vår terass, på stranden eller i naturen. Du får en resa även i ditt inre och fyller på energi och inspiration. Vi lär oss också grunderna för en hälsosam kost och lagar mat tillsammans. Under de här resorna har vi max 10 deltagare, allt för att var och en skall få utrymme för vägledning och utveckling och även för att gruppen skall vara rolig och mysig att vara i. Vi passar så klart på att njuta av det som finns runt omkring oss i området, allt efter de önskemål som finns i gruppen. Kanske lite vinprovning, restaurangbesök, utflykter eller en och annan jogging/cykelrunda. Vi är ju livsnjutare eller hur!

ANTIKRUNDA

Pezenas är en av Frankrikes mest kända antikorter och har drygt 50 handlare på ”Antikgatan”, dessutom finns det flera antikmarknader och spännande ”loppisgubbar” här i området. Yvonne har tidigare startat och drivit en inredningsaffär i Stockholm med inriktning på franska möbler och antikmålning. Under många år har hon åkt runt i Frankrike och handlat möbler, antikt linne och kuriosa och skapat ett stort nätverk och kunnande. Hon guidar er gärna runt, visar sina smultronställen, förhandlar om bästa pris och är lite av en specialist på att smuggla ner kristallkronor i handbagaget. Lyckas hon inte stuva ner det i ditt handbagage hjälper vi till att ordna transporten. Två gånger per år är det stor antikmarknad i Pezenas, då 150 hitresande handlare gör staden till ett riktigt fyndmecka. Då passar vi på att ha ”Antiktema” och inspirationsföreläsningar om inredning och du kan prova på antikmålning. Vi besöker givetvis Pezenas marknad men även andra smultronställen.

KONFERENS

Ta med dig kollegorna, kunderna eller andra du jobbar med och ha kickoffen eller konferensen här. Här kan ni arbeta i lugn och ro och samtidigt njuta av omgivningarna och allt som finns här nere. Vi ordnar gärna utflykter, vinprovningar, bokar restauranger eller annat som ni önskar.

HÖGTIDSDAGAR

Kom och fira hos oss! Ta med dig dina gäster och kom och fira dina speciella dagar här. Vi ordnar festen, dekorationerna, maten och ett härligt program under de dagar ni är här. På vår terass kan vi sitta många och räcker det inte till kan vi vara under platanerna på lilla torget i byn. Behöver ni fler sängplatser än vi har så finns det ett par till chambre d’hotes som vi samarbetar med i byn.Ni som känner oss vet att vi lämnar inget åt slumpen på våra fester och att de är något utöver det vanliga. Vi lovar dig en magisk fest som du kommer minnas länge. Vill du ha tillfället förevigat så samarbetar vi med Magdalena Martin som är en otroligt duktig och kreativ svensk fotograf. Titta gärna in på hennes sida http://www.mmphotoart.com/