BOKA

Mat och vinresa 11-15 april

Varmt välkomna till en fyra dagars mat, vin och livsnjutarresa!

Languedoc är numera ett av de ”hetaste” vindistrikten i Frankrike. Det är till ytan världens största och har tidigare varit känt som producent av enkla bordsviner. Idag är denna region en av de allra mest dynamiska, inte bara i Frankrike utan i hela världen. Här finns många nya, unga, ambitiösa och framåtsträvande vinproducenter. Ett modernt miljötänk i kombination med ett friskt och kreativt experimenterande gör att det idag produceras unika och karaktärsfulla viner i toppklass här och som man fortfarande har råd att köpa!

Languedoc är även känt för att vara det bästa området i Frankrike vad gäller tillgång på bra råvaror. Vi har gott om marknader med lokala producenter och för att inte tala om Etang de Thau där man odlar bland de bästa ostronen och musslorna i Frankrike.

Tanken är att den välmeriterade kocken Robert Dahlman Hallgren får vara vår ciceron under några dagar hos oss. Han guidar oss i matens värld, vi går på marknad ihop och handlar råvaror, besöker vingårdar, lär oss om mat och hur man får fram de fina smakerna, vilket vin som passar till vilken mat och har det allmänt kul tillsammans.

Vi kommer under några dagar tillsammans med Robert upptäcka och utforska matlagningens konster, att det inte skall vara så krångligt, att genom riktigt bra råvaror och med rena fina smaker som bas så kan man skapa otroliga matupplevelser.

Robert har en lång meritlista från bland annat både den trestjärniga krogen Frantzén, prestige fyllda hotellet Ett hem, Racine i London och franskinspirerade krogen Delikatessen i Stockholm och driver liksom vi en vinimport för till Sverige.

Han beskriver själv sin matlagning så här;

”Min matlagning grundar sig i råvarorna och miljön runt omkring mig. Jag håller mig gärna till det enkla och gillar att laga mat med höga smaker som passar bra att servera vin till. Med intressanta kombinationer och smaksättningar kan man komma långt med enkla och få råvaror.

Frankrike är ett land som ligger mig varmt om hjärtat och med en fru som är fransyska och med vårt franska hem i Bourgogne, har jag börjat känna mig hemma där. Men också till stor del på grund av dom fantastiska råvarorna, vinerna och kulturen kring mat och måltider. Jag älskar hantverket i matlagning och att äta och skratta tillsammans med mina gäster är något av det bästa jag vet”.

Så häng med några dagar och njut av god mat, gott vin och det franska livet!

Priset för mat- och vinresan kommer att vara 1 350€ för del i dubbelrum (enkelrum 1 790€).

I Priset ingår boende inklusive frukost, transfer Montpellier–Neffies, transporter alla dagar, välkomst middag, planering inköp och matlagning med Robert till två middagar och en lunch samt ett vingårdsbesök där vi träffar vinbonden i egen hög person och får pröva gårdens viner.

Tillkommer två luncher i samband med marknadsbesök, en middag på bybistron samt dina resekostnader till Montpellier.

Vi har endast sex rum och max 12 personer, allt för att vi skall vara en liten grupp och att Robert hinner med att guida oss alla var och en i vår egen utveckling.

Hjärtligt välkomna önskar vi! Yvonne, Micke och Robert

Det finns endast två rum kvar på denna resa.

För mer info mejla oss på yvonne@labellevue.se

Vinresor